History of white asparagus harvesting technology
White asparagus is the most important vegetable crop in Germany. Harvesting white asparagus is time-consuming and costly. Additionally, the shortage of labor causes problems and has led to an intensive search for alternatives. This article describes the development of harvesting methods in the last 50 years. The most important step was the use of opaque black/white films to cover the asparagus ridges to reduce the harvesting frequency. Based on this, various harvesting methods were developed. Starting with hand harvesting with basket, push carriages and single- to multi-row motorized harvesting aids followed. At the same time, non-selective and selective mechanical harvesters were developed. The advantages and disadvantages of the individual methods are described.
Weißer Spargel ist die wichtigste Gemüsekultur in Deutschland. Jedoch ist die Ernte von weißem Spargel arbeitsintensiv, zeitaufwendig und kostspielig. Auch der Mangel an Arbeitskräften bereitet Probleme und führt zu einer intensiven Suche nach Alternativen. Dieser Artikel beschreibt die Entwicklung der Erntemethoden in den letzten 50 Jahren. Der wichtigste Schritt war die Verwendung von undurchsichtigen schwarz/weißen Folien zum Abdecken der Spargeldämme, um seltener zu stechen. Auf dieser Grundlage wurden verschiedene Ernteverfahren entwickelt. Angefangen bei der Handernte mit Körben, folgten Schiebewagen und ein- bis mehrreihige motorisierte Erntehilfen. Parallel dazu wurden nicht-selektive und selektive mechanische Erntemaschinen entwickelt. Die Vor- und Nachteile der einzelnen Verfahren werden beschrieben.
Preview
Cite
Access Statistic
